Τα πάντα για την πισίνα, το SPA, τον κήπο και τα παρελκόμενα τους...

Δημιουργήστε μια χρωματική παλέτα στον κήπο σας

χρωματική παλέτα

Δημιουργήστε μια χρωματική παλέτα στον κήπο σας

Όπως ακριβώς συμβαίνει με ένα δωμάτιο στο σπίτι μας, έτσι και ο εξωτερικός χώρος πρέπει να έχει προσεκτικά επιλεγμένες αποχρώσεις.

Είναι εύκολο να ξεγελαστούμε από λουλούδια σε καθε χρώμα του ουρανίου τόξου όταν είμαστε στο φυτώριο. Το αποτέλεσμα ωστόσο μπορεί να είναι μία παλέτα χωρίς συνοχή για τον κήπο μας. “Όπως με όλα τα καλά σχέδια, έτσι και με την διαμόρφωση του κήπου οι επιλογές δεν είναι μόνο αυτό που κάνουμε αλλά και αυτό που δεν κάνουμε”, ισχυρίζονται γνωστοί επαγγελματίες του είδους. Η συμβουλή τους: Επιλέξτε δυο αποχρώσεις, και μια επιπλέον για τη σκίαση αν θέλετε, και μείνετε προσκολλημένοι σε αυτές. Αν θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να επιλέξετε μόνο δυο αγαπημένες αποχρώσεις, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ουδέτερο φόντο μεγάλης έκτασης από γρασίδι και θάμνους και μετά να προσθέσετε χρώμα με μονοετή φυτά στα παρτέρια. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ξεχωρίσετε το χαμηλότερο μέρος των παρτεριών και να τα αλλάζετε κάθε  εποχή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις πιο αγαπημένες χρωματικές παλέτες των σχεδιαστών:

χρωματική παλέτα

Συνδυάστε τα αντιθετα
Όταν πρόκειται για την παλέτα των ονείρων σας, ο κλασικός τροχός των χρωμάτων είναι ο καλύτερος ας φίλος. Οι αποχρώσεις στις απέναντι πλευρές του τροχού είναι εκείνες που ταιριάζουν καλύτερα μαζί. Αν για παράδειγμα, σε κάποιον αρέσει το μωβ ο καλύτερος συνδυασμός είναι το πορτοκαλί. Έτσι σε αυτή την αυλή οι διακοσμητικοί πορτοκαλί βολβοί και η Ευφορβία με την κόκκινη-πορτοκαλί της απόχρωση εμφανίζεται δυναμικά δίπλα στην λεβάντα.

χρωματική παλέτα

Επιλέξτε  χρώματα της ίδιας οικογένειας
Τα χρώματα της ίδιας πλευράς του τροχού, όπως το ροζ και το μωβ σε αυτή την αυλή, συμπληρώνουν το ένα το άλλο όμορφα. Και όπως στην διακόσμηση το άσπρο ταιριάζει με τα πάντα, έτσι και εδώ χωρίζει τις έντονες αποχρώσεις και δίνει φως στην σκηνή.

χρωματική παλέτα

Βάλτε πράσινο
Τα λουλούδια δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δώσετε χρώμα στον κήπο σας και οι άνθρωποι συχνά πάραβλέπουν την ομορφιά του πράσινου τοπίου. Το κλειδί για τη δημιουργία οπτικού ενδιαφέροντος με μία μόνο απόχρωση είναι να δημιουργήσετε μία ποικιλία από υφές όπως αυτές των φυτών που μόλις έχουν πρασινίσει  με την ντελικάτη φτέρη. 

χρωματική παλέτα

Εμπρός για το χρυσό
Λάβετε υπόψη το περιβάλλον γύρω σας, αφού η μητέρα φύση πάντα κάνει τις πιο σωστές χρωματικές επιλογές. Για αυτόν τον κήπο οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν χορτάρι που γίνεται χρυσό για να συμπληρώσει την κίτρινη ρουντμπέκια, δίνοντας έτσι την αίσθηση της αγριάδας που θα συνέβαινε και στην φύση.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο