Τα πάντα για την πισίνα, το SPA, τον κήπο και τα παρελκόμενα τους...

Μεγάλη εταιρία μεταμορφώνει τον κήπο ισπανικού μεσαιωνικού κάστρου στην Καταλονία

Peratallada

Μεγάλη εταιρία μεταμορφώνει τον κήπο ισπανικού μεσαιωνικού κάστρου στην Καταλονία

Η ισπανική πόλη Peratallada στην Καταλονία πήρε το όνομά της από τη φράση “pedra tallada”, που σημαίνει σμιλεμένη πέτρα. Χτισμένη γύρω από ένα μεσαιωνικό κάστρο , η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στα πιο διάσημα οχυρωμένα χωριά της χώρας. Το κάστρο, που ανακαινίστηκε από τους ιδιοκτήτες του, προκειμένου να γίνει παραθεριστική κατοικία, αποτελείται από διαφορετικά κτήρια που μοιράζονται μια κοινή αυλή, μέσα στην οποία υπάρχει κήπος, βεράντα και πισίνα. Η εταιρία που ανέλαβε την ανακαίνιση δεσμεύτηκε να σεβαστεί την πολιτιστική κληρονομιά του τοπίου. Έτσι διαμόρφωσε το χώρο διατηρώντας την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στο γραφικό μεσαιωνικό πέτρινο κτήριο και τον μοντέρνο τρόπο παρέμβασης σε αυτό. 

Peratallada

Το σχέδιο για το κάστρο της Peratallada υπογραμμίζει τα επιβλητικά κτήρια και τα εναπομείναντα ερείπια του κάστρου ενώ εναρμονίζεται πλήρως με την τοπογραφία του χώρου. Λόγω του γεγονότος ότι η είσοδος της βίλας είναι βυθισμένη δυο μέτρα κάτω από το επίπεδο του δρόμου, δημιουργήθηκε ένα σχέδιο με τρεις βεράντες εκ των οποίων οι δύο επικοινωνούν, δημιουργώντας έτσι μία εξωτερική τραπεζαρία, καθιστικό και μία πισίνα.

Peratallada

  Στην περιοχή βρέθηκε εξαιρετικής ποιότητας πέτρα η οποία κόπηκε σύμφωνα με το σχέδιο και τοποθετήθηκε σε ακανόνιστα γεωμετρικά μοτίβα, δίνοντας την αίσθηση της ποικιλίας στα τρία οριζόντια επίπεδα. Οι τοίχοι κι άλλα κάθετα στοιχεία ντύθηκαν με τσιμέντο, συνδυασμένο με ξύλινα τελειώματα. Η μίνιμαλ παραλληλόγραμμη πισίνα από μπετόν, μου θυμίζει τις τιρκουάζ πισίνες της California με τις καθαρές γραμμές, αντανακλά τον ουρανό και τα περιβάλλοντα κτίρια. Στο μεταξύ, μία πανέμορφη ακακία 100 ετών στέκεται στο πίσω μέρος της κατοικίας παρατηρώντας αγέρωχα την αρχιτεκτονική παρέμβαση να αφήνει το σημάδι της σ’ αυτό το γραφικό και ιστορικό χωριό της Ισπανίας.


Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο