Τα πάντα για την πισίνα, το SPA, τον κήπο και τα παρελκόμενα τους...

5 ευφυείς ιδέες για κήπους με κακτοειδή

κακτοειδή

5 ευφυείς ιδέες για κήπους με κακτοειδή

Με τις εντυπωσιακές τους μορφές και τα ελκυστικά τους χρώματα, τα κακτοειδή έχουν μια εξωπραγματική εμφάνιση που τα κάνει δημοφιλείς προσθήκες σε τραπέζια σαλονιού, γραφεία και περβάζια. Όμως έχουν και την πρακτική τους πλευρά: απαιτούν το λιγότερο δυνατό νερό από οποιοδήποτε άλλο φυτό, πράγμα που τα κάνει εξαιρετική επιλογή για κήπους σε ξηρές περιοχές. Υπάρχουν αρχιτέκτονες κήπων που χρησιμοποιούν τους κάκτους σχεδόν σε κάθε κήπο που δημιουργούν. Η ατελείωτη ποικιλία χρωμάτων, υφών και σχημάτων τους κάνει εξαιρετικά ενδιαφέροντες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές καλές ιδέες για το πως να δώσετε την ευκαιρία στα κακτοειδή να πρωταγωνιστήσουν στον εξωτερικό σας χώρο. 

Αγκαλιάστε την σκιά

κακτοειδή

Αν και υπάρχει η φήμη ότι τα κακτοειδή χρειάζονται ήλιο, πολλά από αυτά συμπεριφέρονται εξίσου καλά και στη σκιά. Στη φωτογραφία παρατηρούμε κάκτους σε μια σκιερή περιοχή, όπου δίνουν σχήμα σε ένα χώρο με φυτά με λεπτό  φύλλωμα σε καταπράσινο χρώμα. 

Δώστε έμφαση στα σχήματα …

κακτοειδή

Οι μορφές των κάκτων που μοιάζουν με γλυπτά, δημιουργούν ένα όμορφο παιχνίδισμα με ενδιαφέρουσα ροή στον κήπο. Μια καλή ιδέα θα ήταν να αναμείξετε διαφορετικές ποικιλίες. Συνδυάστε κάθετους πράσινους σχηματισμούς με στρογγυλά ασημένια υψώματα και αγκαθωτά κιτρινοπράσινα αστέρια. 

… αλλά αμβλύνετε τις αιχμές

κακτοειδή

Από μόνοι τους οι κάκτοι δείχνουν αυστηροί, αλλά όταν τους φυτέψετε δίπλα σε κάτι λιγότερο δομικό, τότε και τα δύο είδη φυτών ωφελούνται από την αντίθεση. Οι αρχιτέκτονες κήπων συχνά συνδυάζουν τα κακτοειδή με πιο απαλές υφές, όπως για παράδειγμα διακοσμητική πρασινάδα και δαντελωτά πολυετή φυτά, για να δώσουν ένταση στις ποιότητες του κάθε φυτού.

Σπάστε τον κώδικα χρωμάτων

κακτοειδή

Όπως με κάθε καλό σχέδιο, είναι απαραίτητο να σχεδιάζετε έχοντας υπόψη σας μια χρωματική παλέτα. Τα κακτοειδή ποικίλλουν σε χρώμα και τόνο από τις πιο ζεστές μέχρι τις πιο ψυχρές αποχρώσεις. Εδώ, σε ένα χώρο που δίνει την αίσθηση σεληνιακού τοπίου, βλέπουμε τόνους του ασημί, του μπλε και το εκρού.

Κάντε μια εικαστική προσέγγιση

κακτοειδή

Τα κακτοειδή, που καθώς αναπτύσσονται απλώνονται στο έδαφος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για υπέροχες γραφικές σύνθεσεις. Στη φωτογραφία βλέπουμε μία πράσινη σκεπή εμπνευσμένη από πίνακες του ‘60. Μια ανάλογη προσέγγιση θα μπορούσε να παρουσιαστεί, σε μικρότερη κλίμακα, και στο δικό σας κήπο.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο