Τα πάντα για την πισίνα, το SPA, τον κήπο και τα παρελκόμενα τους...

Προβλήματα με τα μέταλλα

μέταλλα

Προβλήματα με τα μέταλλα

Όταν τα μέταλλα είναι παρόντα στο νερό της πισίνας, πρέπει να αφαιρεθούν το συντομότερο δυνατό ώστε να μην λεκιάσουν την πισίνα. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσθέτετε τακτικά το κατάλληλο χημικό προϊόν που αποτρέπει τα μέταλλα, πριν να δημιουργηθούν προβλήματα. Αν δεν είστε σίγουροι σχετικά με το τι να προσθέσετε βεβαιωθείτε ότι η πισίνα σας ελέγχεται για μέταλλα από τον ειδικό επαγγελματία μία φορά το μήνα. Αν ελέγξετε το νερό της πισίνας σας και δείτε ότι το επίπεδο των μετάλλων είναι από 2ppm και πάνω, καλό θα ήταν να προσθέσετε το κατάλληλο χημικό μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Ένας καλός κανόνας είναι να το χρησιμοποιείται εναλλακτικά με το εβδομαδιαίο σοκ.
Το χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις, γνωστό ως κροκιδωτικό, μεταφέρει το μέταλλο σε κατάσταση ιζήματος οπότε και μπορεί να φιλτραριστεί από το φίλτρο της πισίνας. Έτσι εμποδίζουμε το σχηματισμό λεκέδων στα τοιχώματα της πισίνας. Λειτουργούμε το φίλτρο συνεχόμενα για 24 h αφότου προσθέσουμε το κροκιδωτικό. Αυτό θα εμποδίσει επίσης το σχηματισμό λευκών επικαθίσεων στις επιφάνειες της πισίνας και στον εξοπλισμό.
Οι λεκέδες και οι επικαθήσεις, που γίνονται ιδιαίτερα αισθητά στα λευκά σημεία της πισίνας πρέπει να αναγνωρίζεται από την προέρχονται ώστε να μπορέσουν να διορθωθούν με τον καλύτερο τρόπο. Οι λεκέδες από χαλκό εμφανίζονται σε χρώμα γαλάζιο ή μπλε ενώ οι λεκέδες από σίδηρο εμφανίζονται σε χρώμα κεραμίδι ή μαύρο. Η παρουσία μαγγανίου παρουσιάζεται με μαύρο χρώμα. Οι επικαθήσεις εμφανίζονται λεκιασμένες γκρι ή καφέ και είναι άγριες όταν τις αγγίζεις.

Τί προκαλεί τους μαύρους λεκέδες;

Τα μέταλλα που εντοπίζονται στο νερό της πισίνας συνήθως προέρχονται από την διάβρωση ή την οξείδωση των μεταλλικών εξαρτημάτων της ή ακόμα και από λιπάσματά. Όταν εμφανιστούν οι λεκέδες φροντίστε να επαναφέρετε το pH και την αλκαλικότητα στα απαιτούμενα πλαίσια. Στη συνέχεια βουρτσίστε έντονα τις περιοχές που έχουν λεκιαστεί. Προσθέστε το κατάλληλο χημικό για να αποβληθεί το μέταλλο και λειτουργήστε το φίλτρο. Δύο μέρες αργότερα προκαλέσετε σοκ στο νερό. Στη συνέχεια ελέγξτε ξανά το pH και την αλκαλικότητα. Αν παρατηρήσετε και πάλι παρουσία μετάλλων επαναλάβετε την διαδικασία.
Η αναγνώριση και η απομάκρυνση των λεκέδων από μέταλλα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γι’ αυτό ζητήστε βοήθεια από τον κατάλληλο επαγγελματία πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε διαδικασία.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο