Τα πάντα για την πισίνα, το SPA, τον κήπο και τα παρελκόμενα τους...

Το πρόβλημα με τις χλωραμίνες

χλωραμίνες

Το πρόβλημα με τις χλωραμίνες

Το χλώριο αποτελεί μία ουσία που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με άλλα στοιχεία στο νερό και έτσι γίνεται αποτελεσματικό κατά των βακτηρίων. Ωστόσο όταν υπάρχει αρμονία στο νερό και συνδυαστεί με το χλώριο σχηματίζονται χλωραμίνες. Κατά το συνδυασμό τους το χλώριο βρίσκεται σε πιο αδύναμη κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην είναι αποτελεσματικό κατά των άλγεων και των βακτηρίων.
Η αμμωνία στο νερό μπορεί να προέλθει από τον ιδρώτα ή τα ούρα των λουομένων, τα φύλλα και τα λιπάσματα. Εξαιτίας του γεγονότος ότι ένας δραστήριος κολυμβητής μπορεί να παράγει 1 l ιδρώτα σε 1 h καταλαβαίνουμε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό η αμμωνία να είναι πάντα παρούσα. Όταν μυρίζετε χλωρίνη σε μία πισίνα ή νιώθετε τα μάτια σας ερεθισμένα η αιτία είναι οι χλωραμίνες, και όχι η μεγάλη ποσότητα χλωρίου. Όμως συνήθως το χλώριο είναι εκείνο που χρεώνεται το φταίξιμο. Το χλώριο είναι μακράν το πιο αποτελεσματικό στον έλεγχο των άλγεων και των βακτηρίων στην πισίνα σας. Ο μόνος τρόπος για να μειωθούν οι χλωραμίνες είναι να προσθέσετε περισσότερο χλώριο σοκ ώστε να τις ουδετεροποιήσετε και το χλώριο να απελευθερωθεί προς την οξείδωση των βακτηρίων και των άλγεων αντί να συνδυάζεται με την αμμωνία στο νερό.
Μπορείτε να υπολογίσετε την ποσότητα του συνδυασμένου χλωρίου στο νερό της πισίνας σας αφαιρώντας το ποσό του ελεύθερου χλωρίου από το συνολικό χλώριο. Αυτή τιμή πρέπει να είναι όσο πιο κοντά στο μηδέν γίνεται. Είτε η πισίνα σας χρησιμοποιείται πολύ είτε όχι, οι χλωραμίνες μπορεί να δημιουργηθούν. Έτσι απαιτείται η παροχή χλωρίου σοκ μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο