Τα πάντα για την πισίνα, το SPA, τον κήπο και τα παρελκόμενα τους...

Πισίνα χωρίς ….. τέλος στολίζει την Στοκχόλμη κατά μήκος της Βαλτικής

Στοκχόλμη

Πισίνα χωρίς ….. τέλος στολίζει την Στοκχόλμη κατά μήκος της Βαλτικής

Από το βόρειο και πιο μοντέρνο κομμάτι της Στοκχόλμης μπορεί κανείς να απολαύσει την πιο υπέροχη θέα. Αυτή η παρατήρηση ήταν που οδήγησε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρία να δημιουργήσει έναν μοναδικό δημόσιο χώρο ο οποίος θα έκανε την πόλη ακόμη πιο ελκυστική, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες. Η κατασκευαστική ομάδα πρότεινε τελικά μία πισίνα χωρίς…. τέλος που θα εκτείνεται από το κέντρο το βορειότερο κομματιού και σε όλη την έκταση προς το ανατολικό κομμάτι του νησιού. Έτσι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία νησίδα έκτασης μεγαλύτερης του 1 km, έξω από τα υπάρχοντα κάγκελα, που θα καλύπτει ολόκληρη την σημερινή προκυμαία.

Στοκχόλμη

Όποιος θα είχε την ευκαιρία να βυθιστεί σε αυτήν την χωρίς τέλος πισίνα, θα ένιωθε πως συνδέεται με την Βαλτική θάλασσα ακριβώς από κάτω. Στο μεταξύ οι χρήστες του χώρου θα είχαν ασύγκριτη θέα της Στοκχόλμης ενώ θα απολάμβαναν το πρωινό τους μπάνιο. 

Στοκχόλμη

“ Θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί ένα χαλαρό χώρο συνάντησης και για τους επισκέπτες και τους μόνιμους  κατοίκους. Με ένα τέτοιο μέρος η Στοκχόλμη μπορεί να αποκτήσει προβάδισμα σαν ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη και η αύξηση τουρισμού θα είναι εκείνη που κατ’ αποκλειστικότητα θα χρηματοδοτήσει την πισίνα”, προσθέτει εκπρόσωπος της ομάδας. 
  Το νερό που θα χρησιμοποιείται στην πισίνα θα προέρχεται από τη Βαλτική θάλασσα και θα θερμαίνεται με τη μέθοδο της απορριπτόμενης θερμότητας, ώστε να είναι απολαυστικό το μπάνιο όλες τις εποχές του χρόνου, δηλαδή το φθινόπωρο, την άνοιξη και το καλοκαίρι. Όσο για το χειμώνα, το επίπεδο του νερού θα χαμηλώνει και ο χώρος θα χρησιμοποιείται σαν παγοδρόμιο. 

Στοκχόλμη

  Σε τεχνικό επίπεδο, το πλαίσιο που θα σηκώνει το φορτίο είναι φτιαγμένο από ατσάλι και στερεωμένο με πίρους στο βραχώδες υπόστρωμα. Ακόμα δομικά στοιχεία φτιαγμένα από τσιμέντο και τοποθετημένα με γερανό πάνω στην ατσάλινή κονσόλα εξασφαλίζουν την σταθερότητα. Τα αποδυτήρια, τα ντους και η σάουνες θα βρίσκονται κάτω από την πισίνα, έτσι ώστε η θέα να παραμένει ανεμπόδιστη από το επίπεδο του δρόμου. Τελικά αυτή η κατασκευή θα αποτελέσει μια εξαιρετική εικόνα, στη θέση της αδιάφορης προκυμαίας, και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα δημιουργείται ένα παιχνίδι με σκιές πάνω στον απότομο βράχο.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο