Τα πάντα για την πισίνα, το SPA, τον κήπο και τα παρελκόμενα τους...

Piscine Global Europe στο Eurexpo στη Λιόν το Νοέμβριο 2018

Piscine Global Europe στο Eurexpo στη Λιόν το Νοέμβριο 2018

Το Piscine Global Europe, η κορυφαία εκδήλωση για την πισινα και την ευεξία θα ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου 2018 στο Eurexpo στη Λιόν.
Θα τονιστούν ιδιαίτερα οι τομείς του lifestyle της πισίνας, των πελατών και των ψηφιακών τεχνολογιών. Ακόμα θα δοκιμαστεί μια νέα πρωτοποριακή προσέγγιση με άλλους τομείς του χώρου όπως τα spa, το περιβάλλον γύρω από την πισίνα και η ευεξία.
Σε ένα φιλικό αλλά ταυτόχρονα επαγγελματικό χώρο περισσότεροι από 600 εκθέτες θα καλοσωρίσουν 18.000 επισκέπτες, που αναμένεται να παρακολουθήσουν την έκθεση και θεωρείται ένα από τα μοναδικά γεγονότα στον τομέα της.

Μία αγορά που αναπτύσσεται και αλλάζει
Η αγορά της πισίνας διαρκώς αναπτύσσεται. Με αύξηση 11% στον κύκλο εργασιών το 2017 ο τομέας της πισίνας και το Σπά εκτινάσσεται. Σε 17 χρόνια ο αριθμός των κολυμβητικών δεξαμενών στην Γαλλία αυξήθηκε από 708.000 το 2000 σε περισσότερες από 2 εκατομμύρια το 2017 με πολύ σημαντική αύξηση να παρατηρείται την τελευταία χρονιά.
Σήμερα η ζήτηση σε αυτή την αγορά στρέφεται προς τον εξοπλισμό νέας γενιάς που προσφέρει βελτιστοποίηση της απόδοσης με πιο φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες.Οι επαγγελματίες στο χώρο της πισίνας είναι ενημερωμένη για αυτά τα θέματα και χρησιμοποιούν πλέον προϊόντα και υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας Τόσο για το φιλτράρισμα και τον καθαρισμό του νερού όσο και για την θέρμανση για το φωτισμό του. Οι πισίνες χαμηλής κατανάλωσης έχουν γίνει πραγματικότητα.
Μία άλλη βαθιά ριζωμένη τάση που αναδύθηκε τα προηγούμενα χρόνια είναι η εξής η πισίνα αποτελεί εκείνο το κομμάτι του σπιτιού όπου οι φίλοι και οικογένεια συγκεντρώνονται και έτσι πρέπει να ενσωματώνεται τέλεια στο σπίτι ή στο κτίριο που ανήκει. Επομένως οι πισίνες που έχουν χτιστεί περισσότερο από 10 χρόνια πριν πρέπει να ξανασχεδιαστούν και να ανανεωθούν.

Ανανέωση για τις πισίνες του χτες – μία πρόκληση για το αύριο
Ο τομέας της ανακαίνισης ακμάζει. Και αυτό γιατί ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών και των νέων αγοραστών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες πισίνες ώστε να ταιριάζουν στις τρέχουσες τάσεις. Η ζήτηση επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς: αντικατάσταση του εξοπλισμού, βελτίωση ή αναβάθμιση του εξοπλισμού και προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού.
Γενικά ο σκοπός είναι να βελτιωθεί η άνεση που παρέχεται από την πισίνα, να τροποποιηθεί το στυλ της, να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοσή της ή να αλλάξει και ο τρόπος που χρησιμοποιείται.
Για να ανταποκριθούν σε αυτή την αυξανόμενη ζήτηση για ανακαινήσεις, οι επαγγελματίες στο χώρο της πισίνας χρειάζονται διαρκώς να παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το lifestyle της πισίνας και οι πιο πρόσφατες τάσεις στην καρδιά του Piscine Global Europe 2018
Για το 2018, το Piscine Global Europe, η κορυφαία έκθεση στο χώρο, εστιάζει κυρίως στο lifestyle, το σχέδιο και την καινοτομία. Οι πισίνες έχουν ένα δικό τους lifestyle. Ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να θέλουν να ζήσουν έξω από το σπίτι. Ιδιώτες αγοραστές τώρα σχεδιάζουν την πισίνα τους για να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής τους. Το Piscine Global Europe θέλει να ανταποκριθεί σε αυτές τις νέες μακροπρόθεσμες προσδοκίες υιοθετώντας μία ανανεωμένη και πολύ πρωτοπόρα προσέγγιση.
Ο επισκέπτης βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας. Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση της έκθεσης έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτό το πνεύμα, όπως δείχνουν και τα ονόματα των διαφόρων τομέων: για παράδειγμα ο τομέας της ρεσεψιόν έχει ονομαστεί “ The Terrace” και ο τομέας των καινοτομιών λέγεται “Pool Innovations Promenade”.

Οι τάσεις για το 2018
Σκούρα χρώματα για το άκρο της πισίνας
Φέτος οι σχεδιαστές επιλέγουν σκούρα χρώματα για να δώσουν στις πισίνες πιο εκλεπτισμένη μορφή. Η επένδυση σε μαύρο και οι σκιές του γκρι δημιουργούν το εφέ ενός καθρέφτη πάνω στο νερό, δίνοντας έτσι την αίσθηση ότι κάποιος κολυμπάει μέσα σε ποτάμι. Η εικόνα είναι μοντέρνα και πολύ σύγχρονη και μερικές φορές θυμίζει το βιομηχανικό στυλ που είναι αυτό το διάστημα στη μόδα.
Από τεχνικής άποψης αυτές οι σκούρες αποχρώσεις πραγματοποιουνται με μεταλλικό επίχρισμα ή κρυστάλλους μαρμάρου που έχουν διάρκεια και είναι εύκολα στην χρήση τους υλικά.

Νέες τάσεις στα τελειώματα: κηρομενο μπετόν, τυπωμένα liners, επιχρίσματα…
Μια μεγάλη ποικιλία καινοτόμων τελειωμάτων είναι τώρα διαθέσιμη, παράγοντας εξαιρετικά εφέ που είναι ευχάριστα στο μάτι δημιουργούν οπτικές ψευδαισθήσεις και μπλέκονται αρμονικά με το περιβάλλον. Φυσικά τελειώματα όπως το ξύλο και η πέτρα είναι επίσης δημοφιλή στους σχεδιαστές. Δημιουργείται ένα εξαιρετικά καλόγουστο αποτέλεσμα ιδιαιτέρως όταν η πισίνα βρίσκεται δίπλα σε ένα παλιό κτίριο. Είτε πρόκειται για επικάλυψη, είτε για πλάκα, είτε για τον περιβάλλοντα χώρο το σχέδιο είναι εκλεπτυσμένο και τα υλικά ιδιαίτερα.

Το μικρό είναι όμορφο
Το 2018 αυξήθηκε ιδιαιτέρως η ζήτηση για πισίνες οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν στο μέγεθος, την κλήση και το σχήμα του οικοπέδου, στο οποίο πρόκειται να κτιστούν. Οι πισίνες έχουνε γίνει μέρη στα οποία ιδιοκτήτες τους περνούν αρκετό χρόνο και δεν χρησιμοποιούνται μόνο για κολύμπι. Οι πολύ βαθιές και μεγάλες πισίνες, που πια θεωρούνται ιδιαίτερα δύσκολες στον καθαρισμό και στο γέμισμα δίνουν τη θέση τους σε μικρότερες και πιο οικονομικές πισίνες. Η οικονομική επένδυση και ο χρόνος που αφορά στη δημιουργία μιας πισίνας καθώς επίσης και η συντήρησή τους ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες των σημερινών ιδιοκτητών, όταν πρόκειται για μικρές πισίνες.

Περιβάλλων χώρος: η ανάγκη για πολυχρηστικότητα
Η πισίνα είναι ένα κεντρικό χαρακτηριστικό του σπιτιού καθώς παρέχει ένα καταφύγιο για χαλάρωση και αναψυχή. Το 2018 προέκυψε η ανάγκη ώστε ο περιβάλλων χώρος της πισίνας να αποτελέσει ένα μέρος για χαλάρωση με στυλ και να δοθεί έμφαση στην άνεση μέσα από άνετες καρέκλες ξαπλώστρες και άφθονα μαξιλάρια. Τα έπιπλα επίσης θα πρέπει να είναι ευρηματικά και πολυχρηστικά. Έτσι πι κατασκευαστές γίνονται δημιουργικοί και σχεδιάζουν μοντέλα που μεταμορφώνονται χωρίς πολλή προσπάθεια, για παράδειγμα ένα σκαμπό που εύκολα μετατρέπεται σε τραπεζάκι ή μία ξαπλώστρα που μετατρέπεται σε πάγκο, για να γλιτώσουν χώρο χωρίς να θυσιάσουν το στυλ.

Το lifestyle της πισίνας: Σχεδιάζοντας “το νέο δωμάτιο του σπιτιού”
Χάρης την ολοένα και αυξανόμενη προσφορά, το σχέδιο αποτελεί ένα μέσο προσαρμογής του έργου μιας πισίνας τόσο σε σχέση με τη λειτουργικότητα όσο και με την αισθητική. Γι’αυτό έχει γίνει σημαντικό κομμάτι στις προδιαγραφές των αρχιτεκτόνων.

Το σχέδιο στο επίκεντρο του Piscine Global Europe
• Τα Pool Design Awards
Ο διαγωνισμός που δημιουργήθηκε για να επιβράβευση την δημιουργικότητα και την τεχνική υπέροχη που επιδεικνύετε από τους αρχιτέκτονες. Είναι ανοιχτός για όλους τους αρχιτέκτονες, σχεδιαστές πισίνας και κηπουρούς από ολόκληρο τον κόσμο.
•Το Pool Design Gallery
• Σεμινάρια αφιερωμένα στο σχέδιο
•The Pool Summit
Σεμινάριο με τίτλο:” Πισίνες: Οι σταρ του σχεδίου”.

Η φιλική ατμόσφαιρα στην καρδιά της έκθεσης
Η φιλική ατμόσφαιρα διαχέεται σε όλη την έκθεση όπως ακριβώς θα έπρεπε να συμβαίνει και στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας. Από τα έπιπλα μέχρι τη βελτίωση του τοπίου, που παρουσιάζονται στον τομέα “Outdoor” ιδιαιτέρως, οι επισκέπτες θα βρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν μία πισίνα-σημείο συναντησης για διασκέδαση και χαλάρωση. Η φιλική ατμόσφαιρα και η ευχαρίστηση του να είσαι μαζί με άλλους είναι επίσης ξεκάθαρη στην προσέγγιση των ειδικών της πισίνας στη σχέση τους με τους πελάτες τους. Με συμβουλές στο κομμάτι της προώθησης και εφαρμογή διαφορετικών εμπορικών πολιτικών οπού τα πάντα πηγάζουν από τις ανάγκες του πελάτη, τα εργαστήρια που οργανώνονται για τους ειδικούς της πισίνας στο πλαίσιο του Pool Academy απαντούν σε όλα τα ερωτήματα.

Η φιλική ατμόσφαιρα στο Piscine Global Europe
• Το Pool Party
• The Beaujolais Happy Hours
•T he “Outdoor “
Μεγάλη ποικιλία προϊόντων για τη βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου της πισίνας σας.
• The Pool Academy
Παρουσίαση εργαστηρίων σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους ειδικούς της πισίνας να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Ευεξία και σπορ: μία άλλη προσέγγιση της πισίνας και του σπα
Η ευεξία παίζει κεντρικό ρόλο στην χρήση της πισίνας και του spa. Μέσα σε αυτή οι χρήστες μπορούν να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν ή να κάνουν κάποιο σπορ. Κατά τη διάρκεια των ετών οι ειδικοί της πισίνας έχουν μάθει πώς να χειρίζονται αυτή την ανερχόμενη αγορά. Μέσα στους διαδρόμους του Piscine Global Europe
και πιο συγκεκριμένα στον τομέα του “ Aquafitness Show and Wellness Expo”, οι επαγγελματίες επισκέπτες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν εξοπλισμό που είναι σχεδιασμένος για αυτό το κομμάτι.

Εκδηλώσεις για την ευεξία στα πλαίσια του Piscine Global Europe
• The Wellness Expo
Μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σχετικά με την ευεξία και το fitness.
• The Aquafitness Show
Ζωντανές επιδείξεις προϊόντων fitness.
• Σεμινάρια αφιερωμένα σε αυτό το θέμα.

Ανακαίνιση: μια πρόκληση που πρέπει να δεχτούμε
Η ανακαίνιση είναι μια βαθιά ριζωμένη τάση στην αγορά της πισίνας. Αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς με συγκεκριμένους περιορισμούς. Τι θα βρουν οι εργάτες κάτω από ένα lining 20 ετών; Πως μπορεί ο νέος εξοπλισμός να ενσωματωθεί σε μια πισίνα 30 ετών; Πως μπορεί μία πισίνα να ξανακατασκευαστεί δίνοντας της καινούργια πνοή; Αυτές οι ερωτήσεις και πολύ περισσότερες θα απαντηθούν στα πλαίσια του Piscine Global Europe.
Ο τομέας της ανακαίνισης μπορεί να χωριστεί στις τέσσερις παρακάτω κατηγορίες:
– αντικατάσταση ενός προϊόντος με το ίδιο,
– βελτίωση του εξοπλισμού,
– πλήρης ανανέωση,
– αναδιάταξη της πισίνας

ΠΙΣΙΝΑ
Το 2018 οι πισίνες είναι συνώνυμες με τα έξυπνα και αυτό πει αυτοματοποιημένα προϊόντα και λύσεις. Αλλά αυτές οι έξυπνες εφαρμογές είναι κάτι περισσότερο από απλά βολικές: φέρνω μια επιπλέον αξία στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και στην κατανάλωση ενέργειας. Από το 1980 η ενέργεια που καταναλώνεται στα συστήματα φιλτραρίσματος έχει μειωθεί στο 1/4 και η κατανάλωση στα συστήματα θέρμανσης έχει μειωθεί στο 1/9.

Εκδηλώσεις για την πισίνα στα πλαίσια του Piscine Global Europe
•Ε ργαστήρια στο Pool Academy αφιερωμένα σε αυτό το θέμα
•T he Pool Innovations Promenade
• Το blog του Piscine Global Europe και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να λαμβάνετε ενημερωσεις κατά τη διάρκεια όλου του έτους
• Σεμινάρια αφιερωμένα σε αυτό το θέμα

Οι καινοτομίες στα πλαίσια του Piscine Global Europe
Φανταστείτε σήμερα τα προϊόντα και τις λύσεις του αύριο. Βρεθείτε στο φυτώριο των καινοτομιών και δείτε τις πιο εντυπωσιακές καινοτομίες στον τομέα της πισίνας και του spa. Τεχνολογικές και “πράσινες” καινοτομίες θα παρουσιάζονται στον τομέα “The Pool Innovations Promenade” και θα γίνονται ζωντανές επιδείξεις με την ευκαιρία των βραβείων που ειναι αφιερωμένα στην καινοτομία.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο

Κέντρο Προτιμήσεων Απορρήτου

Απαραίτητα

Τα cookies που είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου.

gdpr

Απόδοσης

Αυτά χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της αλληλεπίδρασης χρήστη και την ανίχνευση πιθανών προβλημάτων. Μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας παρέχοντας αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτόν τον ιστότοπο.

_ga, _gid, _gat

Λειτουργικότητας

Αυτά τα cookies επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές που κάνετε (όπως το όνομα χρήστη, τη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε) και να παρέχει βελτιωμένη, πιο προσωποποιημένη λειτουργικότητα.

-
act, c_user, datr, fr, m_pixel_ratio, pl, pnl_data2, presence, sb, wd, x-src, xs