Τα πάντα για την πισίνα, το SPA, τον κήπο και τα παρελκόμενα τους...

Στέγαστρο πισίνας

Στέγαστρο πισίνας

Ένα στέγαστρο ανοιχτής πισίνας προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης της για πολύ μεγαλύτερο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα την προστατεύουν από την επίδραση των περιβαλλοντικών συνθηκών. Το κάλυμμα χρησιμεύει επίσης για λόγους ασφάλειας, για να εμποδίζουν τη ρύπανση της πισίνας, την ανάπτυξη μικροοργανισμών και την υποβάθμιση της επένδυσης της. Αν όλα τα πετάσματα του στεγάστρου παραμείνουν κλειστά, στην πισίνα δημιουργείται το φαινόμενο του περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει ότι το νερό της πισίνας είναι αρκετά θερμότερο σε σύγκριση με αυτό μιας απροστάτευτης πισίνας. Η θερμότητα που συγκεντρώνεται στο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, διατηρείται σε αρκετό βαθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι η πισίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα το επόμενο πρωί.

Το στέγαστρο αποτελείται από ελαφρύ σκελετό, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και σίδηρο όπου απαιτείται. Ο σκελετός καλύπτεται από φύλλα πολυκαρμπονικού τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να μην απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες, συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή της θάμβωσης των λουομένων. Το σχήμα του της κατασκευής μπορεί να είναι καμπύλο, δίρυχτο ή ακόμη και πολυγωνικού σχήματος.

Οι επιφάνειες κάλυψης θα είναι από διαφανές υλικό συνθετικό το οποίο έχει την ιδιότητα να προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία. Μπορεί επίσης να καλυφθεί από άλλα υλικά μονού ή διπλού τοιχώματος με διάφορους βαθμούς διαφάνειας, όπως πολυκαρμπονικό κυψελλωτό, συμπαγές ή ακόμη και από τζάμια ασφαλείας, τα οποία όμως είναι αρκετά βαρύτερα. Μπορεί ακόμα να γίνει συνδυασμός δύο διαφορετικών υλικών στο ίδιο στέγαστρο, όπως για παράδειγμα τζαμιών ασφάλειας στην οροφή και συνθετικών υλικών στις πλευρές.

Η προσαρμογή των υλικών στο σκελετό γίνεται με την παρεμβολή ειδικών ελαστικών ή αρμών ή σιλικόνης, έτσι ώστε η κατασκευή να είναι απόλυτα στεγανή. Το σύνολο της κατασκευής υπόκειται ειδική επεξεργασία κατά της διάβρωσης.

Ο αερισμός ή η θέρμανση του εσωτερικού χώρου του στεγάστρου θεωρούνται απαραίτητα για να μην δημιουργείται το φαινόμενο της συμπύκνωσης υδρατμών πάνω στα διαφανή πετάσματα . Επιπλέον μπορεί να υπάρχουν αρθρωτά ή συρόμενα τμήματα στη στέγη και στις πλευρές του στεγάστρου για τον αερισμό του και για τη ρύθμιση της εισόδου των συνθηκών του περιβάλλοντος. Τα τηλεσκοπικά καλύμματα αποτελούνται από όμοια στοιχεία πλάτους περίπου 2.00m, τα οποία γλιστρούν το ένα μέσα στο άλλο και επιτρέπουν την πλήρη ή μερική κάλυψη της πισίνας. Τα στοιχεία αυτά έχουν κατάλληλα διαμορφωμένες κάτω ακμές ώστε να προσαρμόζονται σε αντίστοιχους οδηγούς που είναι βιδωμένοι στο κράσπεδο της πισίνας τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά από το χείλος της. Το τηλεσκοπικό στέγαστρο λειτουργεί πολύ εύκολα, καλύπτοντας μόνο το τμήμα της πισίνας που είναι επιθυμητό κάθε φορά.

Τα πετάσματα μπορούν επίσης να συμπτυχθούν πλήρως, συνιστώντας απλώς ένα προστατευτικό στοιχείο στο ένα άκρο της πισίνας ή ακόμη και να αφαιρεθούν αποσυνδεόμενα από τους οδηγούς εδάφους. Στις δύο στενές πλευρές υπάρχει η δυνατότητα από την μία πλευρά να ενσωματωθεί μία πόρτα και από την άλλη να υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ενός αποδομήσιμου τμήματος για ακόμη ευκολότερη πρόσβαση. Εναλλακτικά, η οροφή του στεγάστρου μπορεί να είναι σταθερή και τα πλαϊνά φύλλα να ανοίγουν ώστε να δημιουργείται ένας μόνιμα στεγασμένος χώρος με ημιδιαφανή στοιχεία κάλυψης με ελεύθερα εντελώς τα πλαϊνά του.

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο