Τα πάντα για την πισίνα, το SPA, τον κήπο και τα παρελκόμενα τους...

Αρχιτεκτονικές… ανησυχίες

Αρχιτεκτονικές… ανησυχίες

Casa Vale do Lobo


Αυτό το σπίτι με την εξωτική ονομασία και το μοντέρνο Look βρίσκεται στη Νότια Πορτογαλία.  Συγκεκριμένα, βρίσκεται μέσα σε ένα θέρετρο για γκολφ, το επονομαζόμενο Vale do Lobo,  όπου ολοένα και περισσότερα μοντέρνα σπίτια μοναδικής αρχιτεκτονικής εμφανίζονται κάθε χρόνο.  Ο αρχιτέκτονας Vasco Vieira και το γραφείο του Arqui+ Arquitectura, δημιούργησαν ένα Minimal σχέδιο από ξύλο, γυαλί και τσιμέντο που προκαλεί σίγουρα το θαυμασμό μα το αδιαπραγμάτευτο στολίδι του κτίσματος δεν είναι άλλο από την πισίνα.
Η πισίνα του Casa Vale do Lobo ξεκινά από την οροφή και εκτείνεται, σχεδόν σα να αιωρείται, έξω και μακριά από το σπίτι.  Το νερό από αυτή την κεντρική πισίνα δημιουργεί έναν καταρράκτη που καταλήγει σε μια άλλη μικρότερη πισίνα στο επίπεδο του εδάφους η οποία με τη σειρά της ενώνεται με την εσωτερική πισίνα και το spa.  Οι αυστηρές γραμμές της αρχιτεκτονικής του Vieira μπορεί να παρεξηγηθούν με την πρώτη ματιά και να θεωρηθούν πολύ μοντέρνες και Minimal για να είναι χαλαρωτικές.  Ωστόσο, εκείνο που τονίζουν οι επισκέπτες και πάνω από όλα οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, είναι το πόσο λεπτομερώς μελετημένη είναι η τοποθέτηση της πισίνας ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή θέα και μοναδική …ακουστική, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα ένα εφέ απόλυτης χαλάρωσης.
– See more at: http://blog.ideales.gr/diafora/tesseris-panemorfes- idiotikes-
pisines/#sthash.THqBhzCX.dpuf

Pool House του Joaquin Alvado Banon


Το Pool House αποτελεί την υλοποίηση μιας έρευνας που έκανε ο αρχιτέκτονας Joaquin Alvado Banon προσπαθώντας να «παντρέψει» την αρχιτεκτονική με το νερό.  Ο Banon ξεκίνησε σχεδιάζοντας πρώτα την πισίνα και στη συνέχεια τοποθέτησε το σπίτι γύρω της και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα σπίτι που καθορίζεται από την πισίνα του και μια πισίνα που την καθορίζει το σπίτι.  Είναι στενή και κάνει το γύρο όλου του κτίσματος «βρέχοντας» κάθε γωνία του και ενώνοντας με έναν τρόπο σχεδόν ονειρικό τον κάθε χώρο.  Το έντονο πορτοκαλί της χρώμα δίνει ζωή στο κατά τα άλλα γκρι κτίσμα ξεκινώντας αρχικά από το ύψος του εδάφους και στη συνέχεια περνώντας ακριβώς από το κέντρο του σπιτιού.
Και αν αναρωτιέστε αν ο Joaquin Alvado Banon κατάφερε το πάντρεμα που επεδίωκε, οι κριτικές της δουλειάς του έχουν αποφανθεί πως ναι, τα κατάφερε πανηγυρικά.  Το κτίσμα έχει μια πρωτόγνωρα «ρευστή» αίσθηση, μια αίσθηση ελευθερίας που καταρρίπτει τα όρια ενός αυστηρά αστικού κτίσματος και το ανάγει σε μικρό αστικό παράδεισο που γίνεται ένα με την πόλη και τους δρόμους της.  Για να το δείτε θα πρέπει να πάτε στην ανατολική Ισπανία και να χτυπήσετε το κουδούνι της μικρής οικογένειας που κατοικεί σε αυτό.
– See more at: http://blog.ideales.gr/diafora/tesseris-panemorfes- idiotikes-
pisines/#sthash.Lo55MvNE.dpuf

Shaw House


Το Shaw House είναι ένα σπίτι χτισμένο στην παραλία του Βανκούβερ στον Καναδά.  Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η στενότητα των χώρων και το πιο ενδιαφέρον σημείο του δεν είναι άλλο από την πισίνα.  Οι αρχιτέκτονες Michael Cunningham, John Patkau, Patricia Patkau και Peter Suter, γνωρίζοντας πως δεν έχουν την άνεση να επεκτείνουν το σπίτι σε φάρδος θέλησαν να το κάνουν πιο άνετο δημιουργώντας ύψος.
Εκεί, ανάμεσα στα πολύ ψηλά ταβάνια του θέλησαν να τοποθετήσουν έναν κολυμβητικό διάδρομο ελλείψει άλλου χώρου, αλλά και για να κάνουν το εσωτερικό να δείχνει μεγαλύτερο. Και τα κατάφεραν.  Η πισίνα που περνά ακριβώς πάνω από το κέντρο του σπιτιού και από την είσοδο του, αντανακλά με τρόπο μοναδικό το φως μέσα σε όλο το κτίσμα κάνοντας το να δείχνει πολύ φωτεινό και πολύ πιο άνετο από ότι θα έδειχνε διαφορετικά.  Εκτός από αυτό, δίνει μια άνετη αίσθηση στο χώρο, αφού μοιάζει με παράθυρο προς τον ουρανό και πάντοτε κρύβει εκπλήξεις καθώς, κάποιος από τους ιδιοκτήτες μπορεί να περάσει κολυμπώντας από πάνω σας.
– See more at: http://blog.ideales.gr/diafora/tesseris-panemorfes- idiotikes-
pisines/#sthash.Lo55MvNE.dpuf

The Tangga House


Βρίσκεται στη Σιγκαπούρη και είναι δημιουργία της ομάδας αρχιτεκτόνων Guz Architects.  Το πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή σε αυτό το σπίτι φυσικά, δεν είναι άλλο από τη μοναδικά όμορφη πισίνα του με τα διάφανα τοιχώματα που κάνει να μοιάζει το νερό να αιωρείται πάνω από το πράσινο γρασίδι.  Αυτό που θέλησαν να πετύχουν οι αρχιτέκτονες ήταν να δημιουργήσουν ένα σπίτι εναρμονισμένο με τη φύση και με έναν πολυεπίπεδο κήπο για στολίδι του.
Το κατάφεραν δημιουργώντας αυτή τη μοναδική πισίνα που κάνει όλο το γύρω του σπιτιού, θέτοντας ένα υδάτινο όριο στο κτίσμα και συνέχισαν φτιάχνοντας κρεμαστούς κήπους ακριβώς επάνω από την πισίνα σε άλλο επίπεδο.  Το καλύτερο σημείο ωστόσο του σπιτιού βρίσκεται στο υπόγειο όπου ένα μεγάλο παράθυρο βλέπει ακριβώς μέσα στο νερό της πισίνας αφήνοντας το να πλημμυρίσει το χώρο με ένα ονειρικό καταγάλανο χρώμα.
– See more at: http://blog.ideales.gr/diafora/tesseris-panemorfes- idiotikes-
pisines/#sthash.Lo55MvNE.dpuf

 

Κατοικία στην Ινδία 

Μια στρογγυλή πισίνα σε μια ακτή βραχώδη, με ξύλινο deck τριγύρω, και θέα το πέλαγο. Και πού είναι το σπίτι; Αποκάτω. Κοίτα πιο προσεκτικά. Χωμένο κάτω απ’ το ντεκ κι ανάμεσα στα βράχια, με μικρές πορτούλες, σα σπίτι για χόμπιτ. To πιο κραυγαλέο στοιχείο του σπιτιού, την πισίνα, μες τη μέση, και χώνεις τα υπόλοιπα στα κενά και στις γωνίες. Tο σπίτι, βρίσκεται στο Μεξικό και είναι ρέπλικα του παρατηρητηρίου Τζαντάρ Μαντάρ στην Ινδία

 

   

Χωρίς Σχόλια

Αναρτήστε ένα σχόλιο